10 februari 2013


Vandaag wordt het Chinees nieuwjaar of lentefeest gevierd. Waardoor het jaar van de "Yang Water Draak" afloopt en dat van de "Yin Water Slang" begint. Om die gelegenheid te vieren maakte Google een interactieve logo dat je tijdens 60 minuten een aangepaste versie van het spel Snake laat spelen.

Yin wordt gekenmerkt door als traag, zacht, inschikkelijk, diffuus, koud, nat en passief. En wordt geassocieerd met water, aarde, de maan, vrouwelijkheid en de nacht.

Water heeft een neerwaartse en inwaartse beweging en zijn energie staat voor kalmte en instandhouding. Het wordt geassocieerd met de winter, het Noorden, de planeet Mercurius, de kleur zwart, koud weer en de nacht. Het is ook geassocieerd met de maan, omdat er werd aangenomen dat het verantwoordelijk was voor de dauw die 's avonds viel.

De slang wordt dan weer beschouwd als intelligent, maar met een neiging om enigszins gewetenloos te zijn.

Een combinatie die ontstaat doordat Yin en Yang zich jaarlijks afwisselen. Waarna de Aardse takken (houtvuuraardemetaal en water) die met de Hemelse stammen geassocieerd zijn zich over 10 jaar twee keer na mekaar herhalen. Telkens gevolgd door één van de twaalf dieren (ratostijgerkonijndraakslangpaardgeitaaphaanhondvarken) uit de dierenriem. Waardoor elke combinatie zich pas om de 60 jaar herhaalt. (via wikipedia met google en  afbeelding 1, 2, 3, 4)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris