15 augustus 2011


De term computer werd voor het eerst vermeld in 1613. Het stond toen voor iemand die berekeningen kon uitvoeren. Tot het midden van de 20ste eeuw bleef die betekenis onveranderd. Daarna ging de term eerder een machine dan een mens aanduiden.

Om na tal van ontwikkelen, zoals de ponskaarten en de algorithmes van Alan Turing, uit te groeien tot de PC. Een persoonlijke computer die op 12 augustus van 1981, dankzij de IBM 5150, ook voor het eerst vrij te verkrijgen was voor het grote publiek.

Een jaar later werd het, tot nu toe, als enige 'machine van het jaar' ooit uitgeroepen door 'Time Magazine'. Die deze plek traditioneel voorbehield voor personen. Een veelzeggende boodschap over de impact van het toestel.

Dat ondertussen zowat overal kan teruggevonden worden in tal van diverser wordende vormen (desktop, laptop, nettop, netbook, tablet, smartbook, smartphone, ed.). Net als bij game consoles en (smart)tv's die dankzij geïntegreerde software, zoals bijvoorbeeld Google TV, steeds meer in de richting van persoonlijke computers evolueren. (met wikipedia)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris