19 juni 2011

Ik maak zelf nogal frequent gebruik van Google Calendar om alles overzichtelijk te houden. Net daarom liet liet ik al eerder zien hoe je Facebook events ook in je agenda kon weergeven. Maar eigenlijk ontbreekt daar nog steeds iets.

Met name de verjaardagen van vrienden en kennissen. Die je handmatig kan invullen of je kan die data van elders ophalen. Een functionaliteit die Google blijkbaar reeds aanbied samen met onder meer de dagen van het jaar, de weeknummers en nog enkele andere.

Informatie die ze uit de data die je bij je contacten of in je profiel hebt ingevuld lijken te halen. Want als het veld van de geboortedag, als dan niet bewust of onbewust, leeg blijft verschijnt die ook niet in je overzicht. Hetgeen dus wilt zeggen dat je alles handmatig kan blijven ingeven of een agenda importeert. Door de informatie van sites als LinkdIn, Plaxo of Facebook via een iCal aan te spreken.

Wel jammer dat Google het nog niet mogelijk maakt om er je contact informatie mee aan te vullen. Met wat extra mogelijkheden zoals wie je op dit overzicht te zien krijgt. Want je kan natuurlijk wel een nieuwe agenda maken, maar die zal ook niet steeds iedereen dekken. Terwijl je in Google Contacts ook zelf mensen kan toevoegen los van ze al dan niet ergens lid van zijn.

Verjaardagen tonen via Google : Om de verjaardagen uit je reeds bestaande Google gegevens te laten opduiken ga je in de kalender bij toevoegen voor "door interessante agenda's bladeren" kiezen en op "meer" klikken om bij "verjaardagen van contactpersonen en afspraken" uit te komen.

Verjaardagen tonen via Facebook : Ga naar je Facebook events en klik onderaan de pagina op verjaardagen, waarna je een export optie krijgt. Kopieer die link en ga naar Google Calendar. Waar je aan de linkerkant bij "andere agenda's" op toevoegen klikt om vervolgens "toevoegen via een url" te kiezen. Waar je in het verschenen venster de link kleeft en je er enkele tellen later "Friends' Birthdays" hebt bijgekregen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris