29 juni 2011


Google + is een project dat de bedoeling heeft om het sharen nog verder te bevorderen. Dat momenteel nog in een proefperiode zit en systematisch meer mensen zal gaan toelaten. Hetgeen enigszins doet denken aan de manier waarop Gmail destijds gelanceerd werd.

In afwachting tonen ze wel reeds enkele mogelijkheden van de nieuwe dienst. Zo zal er via Circles dingen met zelfbepaalde groepen kunnen gedeeld worden. Discussies opgestart met anderen die je passies delen via Sparks. Waar onder meer de recent gelanceerde zwarte profielbalk een rol bij zal spelen doordat je van daaruit dingen nog vlotter zal kunnen delen. Je met Hangouts kan videochatten. Gesprekken en agenda's kan combineren om vlot en éénvoudig af te spreken via Huddle. Het meteen doorsturen van foto's die je met mobiel toestel hebt gemaakt via Instant Upload.

Heel wat leuks waar je een herwerking van enkele Google Wave principes, de combinatie van bestaande features en enkele nieuwe invalshoeken kan in terugvinden. Die lijken in te zetten op de elementen waar Facebook vrij zwak op scoort. Voor een preview of rondleiding. (google via google system)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris