03 juni 2011


Digital Archeology” is een tentoonstelling die de evolutie van websites toont. Een Europees concept dat je ondertussen ook tijdens de New-Yorkse "Internet Week" kan zien van 6 tot 13 juni. Waar je 28 websites kan zien die op tijdsgebonden hard- en software draaien. Zoals de allereerste website op het wereldwijde net en de Nexus browser waarin deze toen kon bekeken worden.

Een immer evoluerende media vorm die zeker zijn eigen week verdient. Maar in een aanloop fase kan gecombineerd worden met de digitale week. Zodat de impact en de diversiteit van het medium op diverse media dragers en platvormen kan getoond worden.

Net als een retrospectieve van welke evoluties het al heeft doorstaan. Want beetje bij beetje gaat het als een alternatief of zelfs vervangmiddel gaan dienen voor tal dagdagelijkse dingen (communicatie, financi├źn, informatie, nieuws, ...). Net als voor minder traditionele zaken zoals bijvoorbeeld archeologie, antropologie, hart chirurgie of revoluties. (via lauging squid met wikipedia)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris