08 september 2010Het Britse Royal Mail is om een actie om het Britse erfgoed te vieren begonnen met intelligente postzegels.  Zo kan je door een zegel uit de set "The Great British Railway" met de smartphone applicatie Junaio (zowel voor iTunes als Android) bekijken.

Waardoor je op een video van de acteur Bernard Cribbins zou uitkomen die het gedicht "Tthis is the Night Mail” van W.H. Auden uit 1936 voorleest.  Dat toen speciaal voor een documentaire over de spoorwegen was geschreven.

Met de bedoeling om zowel educatief als informatief te zijn, maar ook om een interactieve meerwaarde aan de zegels te geven.  Zodat deze terug in het publieke oog komen.  En op die manier een nieuw publiek aan te trekken en het oude publiek, dat over een smartphone beschikt, te intrigeren. (via)

Hetgeen het begin van een extra dienstverlening zou kunnen zijn.  Indien elke zegel een unieke code zou meekrijgen.  Die je zo de mogelijkheid geeft om zelf ook extra content aan de zegel te hangen.  Net als bij een link verkorter.

Waardoor bedrijven of bibliotheken die een brief opsturen afhankelijk van de gelegenheid kunnen forwarden naar bijvoorbeeld de hoofdpagina van een website, een verlengpagina, een betalingspagina, enz.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris