29 januari 2010Olifanten staan erom gekend een erg goed geheugen te hebben. Vandaar ook het gezegde "een olifantengeheugen". Je mag er dan ook zeker van zijn dat als je hen iets aandoet ze dit zeker niet zullen vergeten.

De menselijke kanonskogel is een optreden waarbij iemand in de plaats van de kanonskogel in een kanon kruipt om er uit afgeschoten te worden. Die daar welliswaar voor aangepast zijn. Zo wordt er geen buskruit gebruikt maar een mechanischme van gecompreseerde lucht.

Al wordt dat soms nog wel in circussen gebruikt, maar enkel als bijkomende visuele effecten. Waarbij de locatie van het opvangnet door de techniekers berekend wordt. Maar als dit in de openlucht gebeurd maakt men soms ook al is gebruik van een waterbad.

De eerste menselijke kanonskogel was een meisje van 14 die in 1877 afgeschoten werd in het Royal Aquarium te London. Een amussementspark dat nog tot 1903 open bleef. Waarna ze met het P.T. Barnum Circus meetoerde. De record afstand die op die manier bereikt kon worden ligt sinds 1998 vast op 56,64m.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris