02 november 2009Er bestond al een off-line versie van Wikipedia in boekvorm en is nu ook als een aparte lezer verkrijgbaar. Die de grote heeft van de gemiddelde handpalm en via een touchscreen gebruikt kan worden. Waardoor je enkel voor je gratis updates afhankelijk bent van het internet of ze voor 20 euro per jaar kan laten toesturen.

Een gadget die voor slechts 67 euro ($99) wel een interessante aankoop voor je gadget collectie kan zijn. Al is het wel een enigsinds rare zet van de fabrikant om hier enkel een aparte lezer voor te bouwen. Wellicht omdat ze op deze manie rzeker zijn dat je met 2 AAA batterijen de lezer ongeveer een jaar zou kunnen blijven gebruiken.
Hoewel de meeste smartphones, e-book lezers, en andere soortgelijke toestellen ook toegang tot Wikipedia bieden hebben deze hiervoor een internet toegang nodig. Maar vaak nogal drastisch je batterij vermogen doet dalen en je op extra kosten jaagt (zeker in België).

Net daarom zou het bedrijf achter de WikiReader misschien best is mogen overwegen om dit ook als een vast software onderdeel voor GPSen, netbooks, laptops, Kindle's en consoorten te gaan promoten.  Wie weet doet dat de rivaliteit met de Britannica, Google Knol, Citizendium en andere weer opflakkeren.  Microsofts Encarta speelt vanaf het nieuwe jaar helemaal niet meer mee, misschien wel een teken aan de wand voor de anderen.

Kortom een goed initiatief dat nog verder verbeterd kan worden en vermoedelijk geïnspireerd is op de in 2006 geïntegreerde versie van Wikipedia op de XO-1, die beter bekend is als de 100 dollar laptop.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris