09 juni 2009


Google Android : Binnenkort zal je de Android applicaties ook op Ubuntu kunnen gebruiken.  Een handige evolutie die beslist wat ontwikkelaars een extra motivatie zal geven om voor het platform iets te gaan ontwikkelen. (via DownloadSquad)


Google Chrome : De derde versie van Chrome kan je ondertussen al uitproberen als je je updates op het dev(elopper) kanaal hebt gezet.  Die nu ook voor de Macintosh en Linux platformen beschikbaar zijn. (via DownloadSquad en LifeHacker)


Google Docs : Je kan nu ook documenten in het docx formaat worden automatisch omgezet. (via GOS blog)


Google Doodle : Het nog steeds erg populaire aracade spelletje tetris is 25 jaar geworden en Google viert en informeert hierover op de haar eigen geworden logo verandering. (via HLN)


Google Earth :  Als eerbetoon aan de in Irak gesneuvelde soldaten krijg je een overzicht van waar en hoeveel Amerikaanse soldaten er sinds de invallen in Aghanistan en Irak reeds gesneuveld zijn.  Iets dat je zelf ook kan opzetten via Google Earth Outreach. (via DownloadSquad)


Google Mail :  Via de externe dienst Reboxed kan je de mails uit je mailbox herschikken aan de van jouw prioriteiten. (via MakeUseOf)Google Maps : De navigatie voor Google Street View is eenvoudiger geworden, zodat je je nog vlotter kan verplaatsen en op details inzoomen. (via LifeHacker)


Google Talk : Je kon het in de presentatie van Google Wave al zien, maar de mogelijkheid is ondertussen ook opgedoken in een oefenzone voor Google Talk. Maar deze zijn momenteel nog enkel voor testende ontwikkelaars beschikbaar. 

Het spelen van games via een chat omgeving is een optie daar je hiervoor ook al bij andere chat diensten, zoals MSN, ge├»ntegreerd kon zien.   En nu dus ook uiteindelijk bij de Google chat dienst ingebakken wordt. (via GOS blog)Google Translate : Voor je vertaling kan je nu ook gebruik gaan maken van een heuse toolkit.  Die na het zien van de Google Wave demo erg veelbelovend is. (via GOS blog 1 en 2)


Google Web Search :  SearchMerge is een dienst die je toelaat om tegelijkertijd Google en en enkele sociale media sites te doorzoeken.  Het opzet lijkt wel leuk, maar zou het niet handiger geweest zijn om die resultaten prominenter bij je Google resultaten weer te geven dan te verwachten dat je nog een andere zoekmachine zou gaan gebruiken? (via DownloadSquad)


YouTube : Omdat steeds meer televisie toestellen een mogelijkheid krijgen om naar internet pagina's te surfen heeft YouTube hier nu ook een aangepaste pagina voor opgemaakt. (via LifeHacker)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris