29 april 2009


Enige tijd geleden had ik een suggestie naar Google gestuurd om een alternatief aan de hand van figuren te kunnen kiezen in plaats van te gebruikelijke en meestal onleesbare captcha.  Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat Google een nieuwe soort cptcha uitprobeert waarbij je de captcha kan invullen door de afbeelding in de gevraagde richting te draaien. (via Blogoscoped)


YouTube experimenteert met een nieuwe lay-out voor de user kanalen.  Om het uit te proberen kan je het voor jezelf langs deze link activeren. (via Blogoscoped)


"The Pirate Google" is een site die is opgericht om aan te tonen dat de reden waarom "The Pirate Bay" werd veroordeeld, namelijk het linken naar torrents, net zo goed  van toepassing zou kunnen zijn op de zoekmachine van Google. (via BoingBoing)


De Nederlandse kunstenaar Helmut Smits bedacht een erg aan de tijd aangepast kunstwerk.  Hij maakte namelijk een dode pixel door een oppervlakte van 82 cm x 82 cm te verbranden.  Waardoor je in Google Earth op een hoogte van 1 km even de indruk krijgt dat er iets met je scherm scheelt. (via ToDayAndTomorrow)


Google viert de verjaardag van morse door enkele autistische kinderen de kans te geven om een aangepast logo te ontwerpen.  De streepjes en puntjes staan, zoals je wellicht al vermoede, voor de letters van Google.


Een studie van Zwitserse en Australische onderzoekers toont aan dat jezelf opzoeken in Google gedeeltelijk overeen lijkt te komen met een zekere vorm van "ego-surfing" dat een onderdeel uitmaakt van de groei van narcisme in de maatschappij. (via Time)


Google Maps heeft de mogelijkheid om een wegbeschrijving bij je route toe te voegen.  Op die manier kan je bijvoorbeeld herkenningspunten die je onderweg tegenkomt meegeven.  Maar het kan uiteraard ook praktisch zijn voor andere doeleinden.  Zoals rondleidingen, spelletjes opdrachten, ed. (via Google Latlong blog)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris