16 maart 2009


Toen ik dit prototype voor nieuwe heroplaadbare batterijen zag was ik meteen vol bewondering voor het idee op zich.  Het idee is namelijk om eenvoudigweg je batterijen te laten heropladen door ze in de zon te laten liggen.


Een idee van de designer Knut Karlsen SunCats heeft genoemd.  Het idee hierbij is om via de zonnekracht opnemende oppervlakte van de batterij deze op te laden.  Hoewel de batterij momenteel maar zwakjes oplaat, klinkt het concept alvast erg interessant.


Al stel ik mij wel vragen over de impact van de zonnehitte op de chemische samenstelling in de batterij.  Wellicht problemen die de bedenker in komende prototypes zal proberen te verhelpen.

Ik kijk alvast uit naar een laptop adaptatie die voldoende kracht zou hebben om het toestel te laten werken en de batterij voor nachtgebruik oplaad. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris