27 februari 2009

Google heeft een traditie om zo goed mogelijk proberen te communiceren over haar activiteiten en diensten. Door het onder andere opzetten van sites en blogs. Maar soms loopt er toch nog iets mank. Zoals de afgelopen gMail onderbreking van twee uur. Waarbij niemand echt wist wat er aan de hand was.

Een probleem dat ze zelf (h)erkennen en waarvoor ze nu de Google Apps Status Dashboard lanceren. Om indien er opnieuw iets gebeurt op de hoogte te blijven. En die mede mogelijk gemaakt is door de feedback die de gebruikers kunnen aanleveren.


Ondertussen hebben ze ook een officiële account bij Twitter.   Iets dat er wel zat aan te komen nadat heel wat Google werknemers reeds in eigen naam een Twitter account hadden aangemaakt.  De eerste tweet op de account is dan ook volledig in hun eigen speelse stijl door een bericht in binaire vorm mee te geven.  Die volgens in Perl ingewijden als "feeling lucky" kan geïnterpreteerd worden.


Maar daar stopt het voor hen niet.  Zo kan je momenteel in India een Google internet bus tegenkomen. Waarbij het de bedoeling is om mensen in contact te brengen met de vele mogelijkheden en toepassingen van het internet.  Zoals bijvoorbeeld voor educatieve, informele en entertainment doeleinden.

Een leuke manier om zowel te informeren als aan promotie te voeren.  Waardoor je je onmiskenbaar als de te raadplegen informatie bemiddelaar raadpleegt.  Hetgeen voor weer heel wat trouwe bezoekers zal zorgen.  Maar ook input kunnen geven naar mogelijke drempels die je zelf als habitué niet meer zou zien.Google weet dus maar al te goed hoe ze kan informeren en communiceren zonder haar oren of ogen te sluiten om de zaken te verbeteren.  Een beleid waar we momenteel enkel jaloers op kunnen zijn. Al zou het wel inspirerend kunnen gaan werken en zou er misschien zelfs kunnen samengewerkt worden met de lokale bibliotheken die een gelijkaardige doelstelling hebben als hetgeen Google aan het doen is.  Met andere woorden "if you can't beat them, join them".

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris