28 januari 2009

In december van vorig jaar is de grens van het miljard internet gebruikers overschreden.  Dat is althans wat het onderzoeksbureau ComScore becijferde .

Al is dat afhankelijk van welke cijfers je in rekening brengt.  Want hiervoor telt het bureau de aansluitingen uit onder andere pda's, gsm's en internetcafé's niet mee.  Wat een enigszins vertekend beeld oplevert.

Zo toonde een vorig bericht dat dit namelijk al in 2005 gebeurd was.  Het is hoe dan ook nog is goeie gelegenheid om er even bij stil te staan hoe snel alles wel niet veranderd.  Maar het onderzoek levert ook nog interessante gegevens op.


Zo is het aandeel van China ondertussen 1,6% groter geworden dan dat van de Verenigde Staten.  Wat in de toekomst wel wat invloed zou kunnen gaan hebben over hoe het net er zal gaan uitzien.  Het is bovendien ook een motiverende factor voor de ontwikkelaars van instant vertalers.  Iets waar Google al aardig weg mee weet ondertussen.

Hetgeen in sterk contrast staat met heel wat lagere cijfers die andere landen buiten de top 3 halen.  En een duiding zouden kunnen zijn dat er in toekomst veel meer werk zal moeten gemaakt worden van een vlotte toegang en een schappelijke toegangsprijs voor iedereen.  Wie weet worden de internet cafés op termijn wel vaste stadsdiensten, al dan niet als een onderdeel van de bib.


Een ander merkwaardig feit is hoe Google zich op een relatief korte periode naar de top van de rangschikking der meest bezochte bedrijfssites wist te katapulteren.  Door via haar steeds uitdeinende diensten zich van een trouwe schare supporters te voorzien die met vaste regelmaat terugkomen en de zoekdienst gebruiken.

Op een mooie vierde plaats, in execo met AOL , doet Wikimedia het ook verre van slecht.  Net als eBay , FaceBook , Amazon en Baidu de Chineese zoek rivaal van Google.  Die laatste wist het Google in China al bijzonder moeilijk te maken, waardoor sommige diensten en verbeteringen versneld doorgevoerd werden.  Want het mag gerust gezegd worden dat Baidu wel wat weg heeft van Google.

(via The Next Web en Tweakers)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Hoi benoit, dat zal toch een miljard zijn denk ik. (billion in het Nederlands). Anders zou het gaan om meer dan 1000 miljard :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey edwin. Woeps dat is pas een serieus "foutje", heb het direct aangepast. Ik ga denk ik wat vroeger gaan slapen en iets vroeger opstaan voor plaatsen van de berichten. Bedankt voor de attendering.

    Ik ben eigenlijk wel is curieus wanneer we aan dat cijfer van 1000 miljard zouden geraken.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris