07 december 2008

Midden juli van dit jaar had ik het reeds over de mogelijkheden die cloud computing aanbied.  Maar jammer genoeg was de software daarvoor toen beperkt tot een welbepaald laptop merk.

Iets dat ondertussen veranderd is door het op de markt komen van gOS.  Deze speler, die samengesteld is uit hoofdzakelijk voormalige Google werknemers, maakt dit product nu vrij beschikbaar voor alle computers. 


Maar wat is cloud computing nu juist eigenlijk?  Wel oorspronkelijk werden computer systemen ontwikkelt om voornamelijk op zichzelf te kunnen draaien.  Iets dat door de groei van het internet en zijn vele web-based diensten, zoal webmail, geleidelijk aan aan het veranderen was.

De focus van het computer gebruik ligt nu heel wat meer op het internet gebruik.  Hiervoor heb je echter niet evenveel elementen van een traditioneel computer systeem, zoals bijvoorbeeld Windows, nodig.

Door enkel de benodigde elementen te behouden ga je dan ook heel wat sneller je computer en de ingestelde programma's kunnen opstarten en afsluiten. Bovendien kan je vanuit dat systeem ook nog steeds een link leggen naar een ander besturingssysteem, voor wanneer je nog meer wilt doen dan de instelbare programma's.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris