15 december 2008

Via TechCrunch maakte ik kennis met Duck Duck Go.  Een nieuwe hybride zoekmachine die de combinatie maakt tussen de resultaten van zoek algoritmes en mens gegenereerde zoekresultaten.
 
Een combinatie die niet nieuw is maar die deze start-up wel goed weet uit te spelen.  Zo krijg je er vlot informatie over verschillende diensten en pagina's waarin je trefwoord opduikt, zonder dat je erin verdrinkt.  Want de maker gebruikt de Yahoo api op een zodanige manier dat je per dienst slechts één link krijgt, waardoor je al héél wat mogelijke ruis bespaart wordt.


Kortom een leuke aanwinst die handig van pas kan komen bij het opzoekwerk voor het bloggen.  Bovendien zoekt deze eend ook naar de verschillende betekenissen van je ingevoerd trefwoord.  Waardoor je al vlotter de juiste kant kan opgaan.

Voorlopig staat hij bij mij dan ook als standaard zoekmachine ingesteld.  Ik ben alvast curieus of het Google eerder zal aanvullen of vervangen.  Al is de kans wel erg groot dat deze technologie vroeg of laat in Google terecht zal geraken als deze manier van zoeken zou aanslagen.

Google is namelik net op zo'n manier ontstaan en ze weten er dan ook maar al te goed dat ze hun ogen moeten blijven open houden als ze aan de top willen blijven staan.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris