24 november 2008

Vaak kom je dezelfde markeringen en aanduidingen aan die je ergens op zouden moeten gaan wijzen, maar toch niet het hele verhaal vertellen.  Beeld je dit nu in in het verkeer, meer bepaald bij voetpaden.  Die lange witte stroken, die veel weg hebben van lege canvassen.


Waarmee je kan spelen om ze herkenbaarder, kunstiger en informeler te maken.  Op deze manier krijg je de kans om iets specifiek voor de voetgangers te doen.  Want vanuit de wagen zal je nauwelijks de verschillen opmerken en er dan ook niet door afgeleid geraken.
Zeker als je weet dat er een belangrijk aandeel voetgangers bij auto ongevallen is betrokken kan het nooit kwaad om hier op meerdere manieren aandacht voor te vragen en de doelgroep zelf door middel van deze kunst te sensibiliseren.  Bovendien geef je zo een extra reden om juist daar te gaan oversteken.

Maar het is uiteraard ook een leuke manier om je gemeente/stad te gaan verfraaien.  Iets waarbij je zelf je lokale bevolking over kan aanspreken.  Om zelf ontwerpen te gaan maken en mee te helpen bij het kiezen uit  de inzendingen.  Wat de sensibiliseringsfactor nog verder verhoogd.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris