31 oktober 2008

Na het geduldig zitten wachten tot de aftelklok helemaal was afgedraaid, is het nu uiteindelijk zo ver.  De nieuwste versie van Ubuntu is er, namelijk versie 8.10.  Deze komt weer met een resem verbeteringen, zoals ...

  • 3G ondersteuning (Wi-Fi)
  • installatie mogelijkheid op en vanaf een USB stick
  • gast sessies voor vlottere communicatie
  • media spelers die verwijzen naar vrije content
  • de nieuwe Gnome 2.24 desktop omgeving
Bij voorgaande uitgaven van Ubuntu kon je het via Wubi ook vanuit Windows installeren.  Een mogelijkheid die je nu standaard aangeboden krijgt wanneer je de iso op een (her)beschrijfbaar schijfje heb gezet of wanneer je het als .iso hebt ingeladen, bijvoorbeeld via Daemon Tools.


Om de installatie vanaf een USB stick te voeren moet je gebruik gaan maken van een speciaal programma binnen Ubuntu.

Je kan hier welliswaar wel enkel vanuit Ubuntu aan, maar dat kan je dus ook door de cd of dvd in de "uitprobeer modus" te lanceren.  Maar dan kan je even goed verder gaan met de installatie.

Het zou dus wel lleuk zijn als je dit bij de komende edities ook rechtstreeks zou kunnen doen.  Misschien onder de naam "wusbi"?!Microsoft Windows, en Vista in het bijzonder, heeft ook wel zijn verdiensten.   Maar het is nu éénmaal vanuit een heel andere filosofie gebouwd en gegroeid.  Al houden ze er ook wel hun oog op deze evolutie.  Iets wat hun deal met Novell, die onder andere het linux systeem Suse onder haar hoede heeft, aantoont.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris