09 september 2008

De Indiaanse werkmensen hebben een handig gebruik weten te maken van de combinatie van een goede beheersing van het Engels, het bezit van een gsm en het gebruik van het internet.

Hierdoor kunnen ze zich, zonder daarvoor India te hoeven verlaten, aanbieden als e-butler en je werklast verlichten door je "persoonlijke assistent" te spelen.  Het belooft alvast een succes te zullen worden daar je dat voor 134 euro per week kan doen. Vermoedelijk zullen dit soort diensten op termijn ook in andere talen beschikbaar worden, zodat India binnen de kortste keren het meet gevraagde land zal zijn voor het outsourcen van taken en activiteiten.

Of dit het begin van een trend voor de manier waaraan er aan dienst verlening wordt gedaan valt nog af te wachten.  Maar ik zie de bibliotheken wel al soortgelijke diensten gaan aanbieden als de informatieverzamelaars bij bevoorbeeld banken.

Want vermoedelijk zullen diensten zoals MiaMia wel niet alle soorten informatie kunnen produceren.  Een vergelijk tussen 2 processen lijkt mij al een iets te doorgedreven vraag.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris