15 september 2008

Onlangs kwam ik weer eens een Jehova getuige tegen op straat en voor ik het goed en wel besefte was ik opnieuw, want ik kan het nooit laten als ze mij aanspreken, verwikkeld in een heftige discussie over zijn waarheden en de mijne.

Dit deed mij na afloop ook denken aan een mogelijke activiteit voor de bib.  Op die manier kan je voor jezelf tot een standpunt komen.

Zo kan je bijvoorbeeld elke week een thema hebben waarbij er op een vaste, waarschijnlijk weekend, dag een vragenuurtje kan georganiseerd worden.

Waarbij je mensen vraagt om een korte uiteenzetting en/of een vraag en antwoord sessie te komen voorzitten aan de hand van hun betrokkenheid met het onderwerp.

Sommige bibliotheken hebben reeds soortgelijke activiteiten, in Zottegem bijvoorbeeld hebben ze zo een "filosofisch terras".

Het mooie aan deze activiteit is dat het een unieke manier is om mensen en de informatie die ze omvatten samen te brengen.


Bovendien heb je er erg weinig voor nodig : geen of enkele onderwerp afgevaardigden, een moderator, een onderkomen en een publiek.

De eerste afbeelding in het bericht toont de discussies die Christenen en Joden tijdens de middeleeuwen met mekaar voerden om mekaar beter te begrijpen.  Met dank aan de Lancaster University voor de afbeelding.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris