25 augustus 2008

 Een mogelijk onderdeel van de collectie van een bibliotheek kunnen bijvoorbeeld games zijn.  Zoals ik ook reeds eerder aangehaald had bij het rapport van de Unie rond open acces.

Tijdens een zoekactie ben ik deze interessante blog die over open games handelt tegengekome.  Je krijgt er een massa aan interessante open game projecten waaruit ik een greep heb gedaan.  Andere open games kan je ook via het overzicht van open-site.org terugvinden.


Als open bib zou het best wel passen om open collecties publiekelijk te promoten en op te nomen als virtuele aanvullingen van de aangeboden kennis en programma's.  Want ook op het internet kunnen bibliotheken een nuttige rol spelen.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Bedankt voor de tip. Ik ga me eens in verdiepen omdat ik ook www.guushuus.nl links naar gratis spellen voor kinderen tot 14 jaar wil zetten. Games voor 14+ kunnen misschien een plek krijgen op onze jongerenpagina.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan Henk.

    Al weet ik niet of die leeftijdsgrenzen nog echt van toepassing zijn. Ik ken namelijk 10 jarigen die goed overweg kunnen met pc games, Wii en XBox 360 consoles. Vermoedelijk zijn de traditionele leeftijdsgrenzen die je op speelgoeddozen terug kan terugvinden dan ook niet meer aangepast aan de veranderende leefwerelden.

    Misschien ook interessant om voor Guus ook is te kijken naar on-line speelbare varianten van de te installeren games. Zoals bijvoorbeeld Bejeweled, of via een game portaal zoals : spelletjes.nl, spele.nl, Zita, spelletjes.net, etc.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris