22 augustus 2008

(VVBAD) De Europese Commissie heeft een interessante publicatie uitgebracht over hoe de open cultuur de manier waarop we met informatie omgaan heeft veranderd en kan blijven veranderen. 

Deze teksten zijn dan ook vooral bedoeld om hier verder over te informeren en op die manier ook tegelijkertijd de promotie ervan te voeren.

Iets waar elke informatie enthousiasteling zich kan achter zetten.  De open cultuur is namelijk de ideale partner om informatie toegankelijk en beschikbaar te maken.

De open bib zou zo meer plaats kunnen bieden aan de wisselwerkingen tussen de menselijke informatiebronnen en er de materiĆ«le voorzieningen aan aanpassen. 


Door bijvoorbeeld alle bibliotheken te voorzien van draadloze internetverbindingen zodat ze letterlijk informatiebakens kunnen worden.  En de collecties aan te vullen met de nuttig geachte middelen en bronnen dat het net aanbied.

Als je bijvoorbeeld aan een AVM afbeelding denkt, passen daar toch ook internet filmpjes, muziek, games, ed. onder?  Je zou zo vlot een virtuele collectie aan kortfilmpjes kunnen aanleggen ...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris