04 augustus 2008

Toen ik 's avonds nog is naar het nieuws keek, om te zien of er al iets wereldschokkend gebeurd was sinds de laatste keer, kreeg ik iets bijzonder interessants te zien en te horen.  Namelijk het concept van Gabriël Rios voor Theater aan Zee in Oostende.

Hij bedacht namelijk de Red Sound District, waarbij hij en andere muzikanten achter de raampjes van de rosse buurt mini-concerten geven.  Hiervoor maken ze alleen gebruik van hun stem en/of een instrument.

Hun klanten betalen wat ze willen geven en krijgen in ruil een privéconcert van minimum één liedje lang. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar de organisatie S.O.S. Kinderdorpen, waar Rios ambassadeur van is.

Op die manier draaien ze in Oostende de klok terug naar een tijd waar de muzikanten nog in alle stilte repeteerden voor een al dan niet aanwezig klein publiek.

Maar het laat je ook op een intiemere manier kennis maken met de muziek van een muzikant.  Zodat je terug een nauwere band krijgt met je publiek.

Je zou dit ideetje kunnen aangrijpen om bijvoorbeeld af en toe ook muzikanten de kans te geven om in je AVM-afdeling of op een andere plek in je bib op te treden.  Via bijvoorbeeld de lokale culturele centra en je leden die eens zin hebben om te zien wat voor reactie ze van het publiek krijgen.Gevonden via De Redactie en De Morgen

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris