24 juli 2008

Even beginnen met wat Digg juist is.  Digg is een site waarop iedereen zijn nieuwtjes kan zetten door te verwijzen naar een locatie op het internet.  Zoals bijvoorbeeld naar dit blogbericht.

Iedereen mag dit doen, je mag dus ook berichten maken en linken naar pagina's die jij niet gemaakt hebt of waarbij je betrokken was. 

Hierdoor krijg je een globaal overzicht van berichten over allerhande thema's, die op basis van het aantal stemmen, +1 als je het interessant vindt, opgewaardeerd kunnen worden.

Dat Google deze dienst wenst over te nemen is niet zozeer voor de dienst zelf, maar voor de gebruikers van de dienst.  Want Digg staat ook bekend voor zijn grote schare aanhangers.  Enkele van de interessante vragen bij dit verhaal is of de populaire maker Kevin Rose na de overname een Google werknemer zal worden? 

En of we per taalgroep een Digg versie gaan mogen verwachten, zoals dat al voor tal van andere projecten het geval was.  Kijk maar naar hoe Wikipedia voor zowat elke taal een filiaal kreeg.  Vermoedelijk zit die kans er wel in aangezien Google reeds per land en taalgroep haar diensten aan de man brengt.  Voor Vlaanderen is er wel reeds een redelijk onbekende Digg-cloon die door het leven gaat als Bligg.

Andere Digg diensten zijn  : Digg Alerts en Digg Spy
Gelijkaardige diesnten zijn : Thoof en Yahoo! Buzz

Gevonden via Cnet, Mashable, Profy, TechCrunch, Washington Post,

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris