30 juni 2008

Vanaf 1 januari 2009 gaan het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB) en Cultuur Lokaal samen als LOCUS door het leven. Dit nieuwe steunpunt komt er op vraag van minister Bert Anciaux. De twee organisaties hebben de weg naar dit nieuwe steunpunt in overleg met hun partners zelf kunnen uitstippelen.

LOCUS staat voor "Lokaal, Cultuur en Steunpunt" en heeft bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra onder haar hoede. Ze legt ook meer nadruk op de eigenheid van elke stad of gemeente: "cultuur schrijft overal een eigen verhaal, in grote steden met veel cultuurhuizen tot gemeenten met weinig cultuurprofessionals".

Bovendien zal een groot deel van het huidige VCOB een nieuwe organisatie gaan vormen die zich uitsluitend zal bezighouden met de digitale bibliotheek Vlaanderen. Die dichter bij de Vlaamse overheid zal opereren en mogelijk door het leven zal gaan onder de naam Bibnet.

Meer hierover bij steunpuntinverandering.be.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Niet helemaal correct: een groot deel van het huidige VCOB zal een nieuwe organisatie vormen die zich uitsluitend zal bezighouden met de digitale bibliotheek Vlaanderen. Die organisatie zal dichter bij de Vlaamse overheid opereren en krijgt mogelijk de naam Bibnet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de correctie Johan. Ik heb ondertussen het bericht ook aangepast aan de hand van jouw gegevens.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris