14 juni 2008

Female Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD) of verminderd seksueel verlangen bij vrouwen is een van de thema’s op de jaarlijkse meeting van de International Academy of Sex Research (IASR) die dit jaar in Leuven plaats heeft. Tot nog toe wijzen dokters en seksuologen het onvolkomen of afwezige verlangen toe aan psychische of psychosociale factoren.

Vrouwen die weinig erotische verbeelding hebben vinden niet de weg naar hun eigen verlangen. Zo zou het lezen van boeken, poëzie en biografieën een wereld voor hen kunnen doen opengaan en erotische fantasieën oproepen die op hun beurt het verlangen in gang zetten.

Bibliotherapie vormt dan ook een mogelijke behandeling voor HSDD en Alexandra Hubin van het Institut d’Etudes de la Famille et de la Sexualité in Louvain-la-Neuve komt ze toelichten. Momenteel loopt ook een zeven maanden durend onderzoek naar het effect van bibliotherapie bij HSDD.

Een algemene studie bij vrouwen toonde eerder reeds aan dat 73,5 procent van vrouwen na het lezen een seksueel verlangen voelde. Of zoals auteur F.Spufford al stelde: ‘Het plezier van lezen is niet alleen dat boeken je de wereld binnenleiden maar ook dat ze je bij jezelf brengen.

Bron: e-Alumni KULeuven
en 6minutes.be

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris