14 april 2008

site_mijneigenluisterboek.nl.jpgVoor schrijvers die moeite hebben om hun werk uitgegeven te krijgen is er een mogelijkheid om zich via een luisterboek tot het leespubliek te richten. Op de website www.mijneigenluisterboek.nl kan tegen betaling van de opnamekosten een boek als luisterboek op worden genomen, waarna het op cd, als download en op mp3 te beluisteren zal zijn.

De teksten worden ingesproken door professionele voorlezers. Volgens Martijn van Els van Lecticus, het bedrijf dat de website startte, moet bij een tekst van tien pagina’s rekening gehouden worden met opnamekosten van ruim zestig euro. Vijftig procent van de verkoopprijs van het luisterboek vloeit terug naar de schrijver.

Het idee om op de site deze mogelijkheid aan schrijvers te bieden is min of meer uit nood geboren. Lecticus maakt deel uit van Dedicon (voorheen de Federatie van Blindenbibliotheken) en maakte in opdracht van de openbare bibliotheken in Nederland de luisterboeken. De financiering kwam voort uit subsidiegeld. ´´Omdat er geen garantie is dat we over een tijd nog steeds de luisterboeken voor de bibliotheken mogen maken ori├źnteren we ons op de vrije markt´´, aldus Van Els.

Bron : NRC van 10 april 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris