08 mei 2014


Wetenschappers van MIT hebben met project illustris een virtueel universum gemaakt. Ze maakten hierbij gebruik van een supercomputer die hier enkele maanden aan gewerkt heeft. Met als resultaat een simulatie van zo'n 350 miljoen kubieke lichtjaren.

Een manier waarop astrofyscisten er een mogelijkheid bij krijgen om hun theori├źn te testen. Hun universum houd namelijk rekening met de wijze waarop ze donkere materie zich gedraagt, het materiaal dat in het prille universum samensmolt om het kosmische web te vormen, de donkere energie en de krachten die de expansie van de kosmos aandrijven.

Dat kan, door middel van de observatie via ondermeer telescopen, vergeleken worden met de realiteit. iets dat al wat moeilijker lag bij eerdere modelen, daar deze vaak klein en gedetailleerd of groot en ruw waren.

Maar door verbeterde algoritmes en een grote diversiteit aan natuurkundige principes, zoals de vorming van super zwarte gaten en hun effect op hun omgeving, kon er accuraater en diepgaander te werk worden gegaan. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris