14 april 2013

Wat gebeurd er met je digitaal bestaan na je overlijden? Een vraag die al vaak gesteld is geweest en diverse antwoorden heeft gekregen. Zou zou je in je testament al de logins en wachtwoorden van de sites en computers die je gebruikte door de uitvoerder van je testament kunnen bezorgen. Zodat deze een laatste bericht kan plaatsen, iemand anders de gegevens bezorgen of het volledig afsluiten.

Maar omdat niet iedereen zo een overzicht of zelfs een testament met zo'n vermelding heeft liggen heeft Google, voor haar eigen diensten, een oplossing bedacht. Door je de mogelijkheid te geven om een inactiviteitsperiode in te stellen waarna er automatisch actie wordt genomen.

Vandaar ook de naam van de dienst "inactive account manager". Die je toelaat om te bepalen wie je wenst op de hoogte te brengen, aan wie je de gegevens eventueel wenst over te dragen of toegankelijk te maken, en of Google je account in jouw naam mag verwijderen.

Hetgeen het lijstje aan diensten (zoals Facebook, Linkedin, Twitter) waar je deze actie onderneemt of laat ondernemen toch al wat wordt ingekort. (via rtl met afbeelding)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris