14 mei 2011


Elk jaar komt Google met iets speciaals op de proppen op haar Google ontwikkelaars bijeenkomst (I/O 2011). Dit jaar is dat de Chromebook. Een laptop die ingesteld is om ten volle gebruik te maken van het internet door via apps in Chrome software te vervangen.

Een logische stap als je het immer toenemend aantal cloud based diensten bekijkt. Een trend waar al heel wat laptop makers op inspeelden door bij het booten een tussen station te voorzien. Maar waar Google nu een stap verder in gaat door deze tussenschakel verder uit te bouwen. Door maximaal gebruik te maken van alle voordelen dat het internet bied.


Hetgeen als een leuk alternatief voor een tablet kan fungeren. Zeker omdat je apps niet langer op het toestel bewaard worden. Mogelijk kan het zelfs dienst gaan doen als vervanging van internetpc's in bibliotheken. Zeker als er een mogelijkheid zou bestaan om je bib profiel als login te gebruiken.

Een vast OS kan het momenteel nog niet volkomen vervangen, maar dat is wellicht ook nog niet de bedoeling. Al ligt de huidige vraagprijs wel in dezelfde zone als die van een nieuwe 15 inch laptop.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris