09 oktober 2009Sinds de opkomst van Twitter draagt het medium een beeld mee dat het enkel op één manier gebruikt wordt die voor velen onzinnig is. Maar die perceptie lijkt nu beetje bij beetje te gaan veranderen doordat het bepaalde rollen van andere media overneemt en verbeterd.

Zo beginnen bijvoorbeeld recensies die via Twitter worden geuit zwaarder door te wegen dan die in de klassiekere media. Omdat langs die weg iedereen zich een beetje Oprah Winfrey kan voelen door je favorieten aan te prijzen. Waardoor je ook de steun, in de vorm van positieve recensies, van mensen kan krijgen die je anders nooit zou gehoord hebben.


Maar om die reacties te vinden moet je wel regelmatig is Twitter afspeuren, mensen die dit ook bijhouden of overzichten vinden en volgen. Want er zitten ook vele (voor de meeste toch) minder relevante berichten tussen.  Iets dat "The Washington Post" mooi heet weten te illustreren in haar serie dramatische lezingen “Twits”.
Als je dus met andere woorden op de hoogte wil blijven van wat er zoal geapprecierd wordt is het belangrijk mee te evolueren en niet enkel op kranten, tijdschriften, boekenprogramma's, en dergelijke te raadplegen. Een goede reden om al wat vlotter met de internet toegang om te springen en daar tijd voor te voorzien.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris