19 augustus 2009



De satire site The Onion maakte dit filmpje om onder meer aan te geven hoe groot de impact van de Google diensten sinds de lancering van het bedrijf wel niet geworden is. (via)


Google heeft tal val diensten waarvan je materiaal kan inbedden. Om dit enigszins overzichtelijk te houden maakten ze de web elements pagina waarbij je een overzicht van integreerbare diensten krijgt. (via)

Apps gaat Groups integreren, zodat er op snellere en vlottere manier feedback kan gegeven worden.  Een logische zet als je weet dat de Apps gebruikers vaak als eerste nieuwe features te zien krijgen.  (via)


Aan de bedrijvigheid rond de Chrome browser te zien lijkt dit, zeker nu het Chrome OS er zit aan te komen, een parade paardje van Google te zijn geworden.  Zo heeft het zoekvak tal van nieuwe functionaliteiten. (via)

Net als het synchroniseren van je Google Bookmarks.  Iets dat ik reeds eerder aanhaalde maar waarvoor je een extensie nodig had.  Iets dat blijkbaar niet onopgemerkt voorbij gegaan is bij de mensen achter beide diensten.


Want je kan dit nu ook op eenvoudigere manier aanzetten door enkele woorden (--enable-sync) voor het opstarten van programma te voegen.   Waarna je bij het menu van de moersleutel, rechts bovenaan, "Sync my bookmarks" kan terugvinden. (via)


Indien je ook met Firefox werkt is de kans al groot dat je er met Xmarks werkt, een dienst die eveens je favorieten synchroniseert en nu ook voor Chrome een vroege versie uit heeft gebracht. (via)


Ook de Linux versie heeft ondertussen de mogelijkheid gekregen om met extensies te werken.  Zo gaan er heel wat broodnodige extra's die nodig zijn om het web af te surfen op termijn toegevoegd kunnen worden.(via)



iGoogle wordt een socialere startpagina door meer interactie mogelijkheden te introduceren.  Maar meer hierover in het bijhorende filmpje. (via)


Gmail helpt je voortaan ook om permanent uit mailing lijsten verwijderd te geraken. (via)


En maakt de eerder aangehaalde import mogelijkheden nu voor iedereen beschikbaar. (via)



Google Reader voegt de mogelijkheid om je gelezen berichten naar sociale sharing diensten of je mailbox te versturen via het "Send To" menu.  (via)  Tegelijkertijd proberen ze ook een eigen versie van een site als StumbleUpon te maken door het eenvoudiger te maken om je gesharde items te delen.  Net als ze met mensen van zowel binnen als buiten je netwerk te appreciëren via de "Like" link.  (via)

Nadat er al enige tijd wat minder nieuws was over de web search blijken ze in die tussentijd een nieuwe zoek infrastructuur te hebben ontwikkeld.  Je kan het hier zelf al is gaan spelen in hun zandbak.  (via)



En je kan je resultaten achteraf vergelijken met een verbeterde versie van Insights.  (via)


Ook bij het zoeken naar afbeeldingen zitten er nieuwigheden aan te komen, je kan nu namelijk ook aan de hand van gezichtsherkenning en de zwaarte van de afbeelding op zoek gaan.  Het zou mij dan ook niet verbazen dat er binnenkort op het net of op tv verhalen worden geschreven waarin aan de hand hiervan personen worden teruggevonden.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris