06 april 2009


De laatste tijd hoorde je nogal veel opmerkingen over hoe het surfen naar YouTube en Facebook tijdens de uren slecht voor de werkprestaties zou zijn.  Met als gevolg dat er nogal wat werkplaatsen, die de toegang tot het internet nog niet beperkt hadden, dat wel zijn gaan doen.

Een verhaal waar er nu steeds meer tegen reacties beginnen op te duiken.  Zo weten allerlei onderzoeken en peilingen aan te tonen dat dit je net gaat helpen om je concentratie en productiviteit hoog te houden.  Doordat je na een korte pauze je gedachten even volledig van het werk hebt kunnen verzetten en je daardoor weer helemaal opgeladen aan je werk kan beginnen.

Maar net als bij games krijgen deze tegen berichten heel wat minder aandacht bij de traditionele media, waardoor de meningen over zulke onderwerpen bij het grote publiek al snel elke nuancering kwijt lijken te zijn.

Wat wel jammer is, want deze nieuwe media krijgen steeds vaker een vast onderdeel in onze levens toebedeeld.  Zo krijgen Britse scholieren Twitter lessen als een vast onderdeel van hun opleiding.

Een dienst die binnenkort misschien ook een onderdeel van Google zal gaan worden, want er zijn onderhandelingen aan de gang.  Al is dat nog geen garantie uiteraard, want zo spraken ze ook al eerder met Digg.com en dat bleek later op niks uit te draaien.

Al blijft Google wel aardig aan zijn weg richting media imperium timmeren.  Want onlangs melde de Disney groep dat ze beelden van hun televisiezenders ABC en ESPN vrij beschikbaar zouden stellen op YouTube.  Hetgeen mij dan weer benieuwd maakt naar de termijn die ze nog nodig zullen hebben eer ze als volwaardig alternatief voor tv-kabel aanbieders zullen kunnen gaan fungeren.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris