09 oktober 2008

Na luisterboeken, gaan er nu ook volledige albums worden uitgebracht op micro-SD kaartjes

De geheugenkaart fabrikant SanDisk gaat hiervoor een samenwerking aan met vier grote platenmaatschappijen (EMI, Universal Music, Sony BMG en Warner Music) aan.

Dit nieuw fysiek formaat voor muziek, staat bekend als slotMusic.  Het voordeel van dit formaat is dat je het ook vlot op een telefoon of muziekspeler die zo'n geheugen ondersteunt kan laten afspelen.

Albums van de artiesten Weezer, Usher, Rihanna en Elvis Presley zullen als eerste beschikbaar zijn in dit nieuwe formaat.  Voorlopig zullen deze wel nog enkel in Amerikaanse winkelketens van WalMart en BestBuy verkocht worden.  De prijs hiervoor varieert van zeven tot tien dollar per stuk en op de muziekbestanden zit er geen kopieerbeveiliging.

Net zoals bij boeken evolueren ook de muziekdragers, ik ben alvast benieuwd om te zien of het zal aanslagen.  Maar ik durf ervoor te verwedden van wel.  Daar je de muziek in een digitaal ingedeelde manier kan beluisteren en dankzij het wijdverspreide mp3 formaat ook vlot op andere toestellen zal kunnen afspelen.


via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris