18 oktober 2008

Heeft je werkomgeving waarin je werkt een invloed op jouw prestaties?  Wel dat is een vraag die een vanzelfsprekend antwoord zou moeten krijgen, daar je het in je woning ook graag wat aangenamer maakt, niet waar?

Dit is één van de redenen waarom thuiswerken zo interessant is voor zowel werknemers als bedrijven.  Daar je zo meestal meer werk weet te verzetten.  Het lijkt dan ook erg raar dat er nog niet meer kantoorruimtes wat aangenamer gemaakt zijn. 

Misschien juist omdat het beeld van de erg uniforme kale kantoorruimtes door de jaren door zo vertrouwd geworden was.  Zoals je bijvoorbeeld in de tv-reeks "The Drew Carey Show" (rechts) en de film "Office Space" (links) kan merken.Je brengt uiteindelijk toch voldoende tijd door in zo'n ruimtes om je er wat aangenamer te laten voelen.  Hoe aangenamer je omgeving daardoor wordt hoe groter de kans dat je meer geneigd zal zijn om door te werken en geïnspireerd te geraken.  Omdat je onder andere minder vaak zal gaan kijken hoe lang je het nog duurt eer het einde van de dag in zicht is.

Iets waar Google nogmaals het goede voorbeeld in toont, zoals je de afbeeldingen hieronder kan zien.  Het zijn namelijk foto's van hun kantoren in Zurich (Zwitserland).  Waarvan je hier nog meer foto's kan vinden.

Bijzonder knap hoe Google zo het werken in een vorm van spelen weet om te vormen.  Iets dat ze samen met voldoende alternatieve vormen van vertier en voedzame maaltijden doet.


Iets waar je zelf kan aan werken of een gespecialiseerd bedrijf voor onder de arm kan nemen.

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris