23 september 2008

Om je collectie beter te kunnen tonen aan de bezoekers kan je die tot leven laten komen door middel van actieve voorbeelden.  Zoals muzikale intermezzo's, kortfilmpjes, media uiteenzettingen , game demonstraties, en dergelijke.

Iets waar je om de bijdrage van de lokaal aanwezige groeperingen en personen kan vragen.  Zo zou je kunnen samenwerken met culturele centra, jeugdhuizen, jeugdverenigingen, ... .

Een illustratie van hoe zoiets er uitziet kan je in de bibliotheek van Kortrijk zien.  Daar probeert men met enige regelmaat iets te organiseren.  Zoals het volgende optreden van "de vliegende spetter", die ter promotie werd opgevoerd voor een nieuwe dienst die ze lanceerde.



De voordelen voor de deelnemenden zijn dat ze op die manier aan activiteiten/opdrachten kunnen komen, een ruimte waarbij er voor een publiek kan geoefend worden, een demo filmpje van je activiteit binnen de bib, ...

Je zou zo bijvoorbeeld ook voor elke maand of week, afhankelijk van hoeveel deelnemers je hebt, telkens een thema of genre kunnen voorzien.  Waarrond je een competitie zou kunnen opzetten.

De deelnemers kunnen voor hun deelname dan ook een avm-abonnement verkrijgen, zodat ze ook de collectie kosteloos kunnen aanwenden om hiermee activiteiten op te zetten of om inspiratie op te doen.

Tijdens de recente Brusselse opendeurdagen werd er vanaf het balkon van een appartementsgebouw alvast het goede voorbeeld gegeven door een DJ klassieke muziek te laten spelen.  Iets dat ook best wel in de bib zou kunnen lijkt me.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris