04 december 2009Letterboxing is een in Engeland ontstane outdoor hobby die elementen van het oriëntatielopen en het oplossen van puzzels combineert. Waarbij de deelnemers kleine, waterdichte dozen verbergen in voor het publiek toegankelijke plaatsen, zoals parken.

Met aanwijzingen die op tal van manieren kunnen worden doorgegeven. Zoals via websites, mond tot mond, een brievenbus, krantenartikels, en soortgelijke. Na het vinden van het objecten of de objecten wordt er telkens een indruk van hun persoonlijke stempel voorzien als bewijsmiddel.Een concept dat zich perfect leent voor een op lokatie gaan verbergen van items uit je collectie. In tegenstelling met bookcrossing waarbij je het net wel zichtbaar laat liggen.

Waarmee je geleidelijk aan meer informatie over een streek of regio kan geven.  Al dan niet gebundeld met aanwijzingen naar de volgende locatie.  Een alternatief of een aanvulling voor de bestaande wandel en fietsroutes.Maar je zou ook een mix kunnen maken tussen letterboxing en bookcrossing door middel van QR codes.  Die je meer zouden kunnen vertellen over je omgeving.  Door bijvoorbeeld een link te steken in de code die buiten trefwoorden ook een geolocatie meegeeft.

Het voordeel hierbij is dat je niet langer beperkt bent aan wat je op die fysieke ruimte zou kunnen zetten, bovendien zou het updaten er heel wat eenvoudiger door worden.

Het nadeel is wel dat je daarvoor het best een toestel nodig hebt die gebruik maakt van het internet.  Wat ook niet bepaald goedkoop is in België.  Het zal dus afwachten zijn tot deze toegang als een standaard onderdeel van je abonnement zal gaan uitgroeien.

Of wanneer er meer open Wi-Fi of WiMax toegangspunten zouden verschijnen die een minimum toegang zouden aanbieden. (via 1, 2)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. En daar hebben we het benutte element :-) Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het heeft niet echt lang op zich laten wachten eh ;-) Er valt wel degelijk iets nuttigs mee te doen, maar soms moet het concept daarvoor wat herwerkt worden. Jij bent trouwens ook bedankt voor het bericht daarover :-)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris