24 augustus 2009


 Het is weer een tijdje geleden sinds ik nog een on-line dienst aanhaalde die je weer wat off-line software kon besparen. Maar nu kwam ik bij MakeUseOf dit artikel tegen over de dienst Dropmind. Die het mogelijk maakt om mindmaps op het web te maken. Jammer genoeg kan moet je er voor je gebruik registreren en kan je daarvoor geen openID gebruiken.

Mindmapping gebruik je voornamelijk om een onderscheid te kunnen maken tussen de hoofdzaken en details. Dat je dankzij een grafisch schema van mekaar onderscheid door te werken met één of meerdere centrale onderwerpen die je aanvult met bijzaken en verwante thema's.

Een handig hulpmiddel om informatie beter te kunnen verwerken. Uiteraard is Dropmind niet de enige dienst die dit on-line aanbied, zo kan je via WiseMapping en MindMapper ook gelijkaardige resultaten bekomen. Maar als je toch liever met vaste software werkt kunnen Freemind en Xmind ook wel iets voor jou zijn.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Graag gedaan Henk :-)
    Is er dan iets specifieks dat je tegensteekt of gebruik je een alternatieve werkwijze?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het begin gebruikte ik het ook niet, maar dan ben ik enkele avondlessen gaan volgen (10 jaar geleden) om het principe toegelicht te krijgen. Waarna ik het nog steeds niet gebruikte, maar ik begon er wel geleidelijk in te groeien. Wellicht omdat ik eigenlijk al een soort van voorloper van het systeem gebruikte, maar in een erg minimalistische versie. Wat nu allemaal erg raar lijkt aangezien het een vrij eenvoudig principe is. Waarbij je belangrijkste onderwerpen centraal staan en meer op de voorgrond komen net als bij je frequenst voorkomende Blogger labels.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris