02 augustus 2012


Het symbool van de Olympische Spelen bestaat uit vijf overlappende ringen. In het blauw, geel, zwart, groen en rood op een witte achtergrond. Een ontwerp dat door de vader van de moderne Olympische Spelen, Pierre de Coubertin, in 1912 bedacht werd. Met de bedoeling om de vlagkleuren van alle toen deelnemende landen erin te verwerken.

In datzelfde jaar werden de spelen in Stockholm gehouden en waren er deelnemers uit alle verschillende werelddelen. Naargelang de tijd vorderde en er meer landen deelnamen werd ook de verklaring voor de ringen bijgesteld.


Zo melde het officiële handboek tot in 1951 dat deze de verschillende continenten voorstelden. Blauw voor Europa, geel voor Azië, zwart voor Afrika, groen voor Oceanië en rood voor zowel Noord als Zuid Amerika.

Het IOC stelt ondertussen dat het symbool het idee versterkt dat de olympische beweging internationaal is en alle landen ter wereld uitnodigt. Terwijl het olympische charter vermeld dat de ringen de unie van de vijf wereldregio's voorstelt en het ontmoeten van atleten uit de hele wereld tijdens de spelen. (via inewidea met wikipedia en olympic.org)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

 1. de kleuren van Europa en oceanie moeten worden verwisseld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom denk je dat?
   Alle bronnen die ik ben tegengekomen spreken van blauw voor Europa en groen voor Oceanië.

   "the text says that the colours of the Olympic Rings attributed to the respective five continents are as follows: Blue for Europe, yellow for Asia, black for Africa, green for Australia and red for America." bron : http://library.la84.org/OlympicInformationCenter/OlympicReview/1951/BDCE25/BDCE25s.pdf

   Verwijderen

- Copyright © infocaris