20 november 2009Google stelde gisteren een demo van haar Chrome OS voor. Dat eigenlijk een webbased besturingsysteem is omdat je er alle programma's via het web gebruikt.

Bij het opstarten krijg je door de erg specifieke opbouw na enkele seconden reeds een login scherm die naar je Google account vraagt.  Om daarna doorgestuurd te worden naar de Chrome browser van waaruit je alle Google en andere on-line diensten kan gebruiken.

Een niet onlogische stap aangezien heel wat programma's tegenwoordig ook een digitale cloud variant hebben.  Hierdoor is het OS dan ook een ideaal netbook alternatief voor andere aanbieders zoals SplashTop en gOS.


(toekomstig gui concept)

Met zo'n opzet lijkt het nieuwe OS dan ook ideaal te zijn als kiosk pc aangezien alles op deze manier on-line wordt opgeslagen.  Jammer genoeg moet je hier voorlopig wel een Google account hebben om in te loggen.

Waardoor het nog niet helemaal de software voor internet publiekscomputers of kiosks kan dienen. Hopelijk komt er in de toekomst ook nog de mogelijkheid voor anoniem gebruik, want een gezamenlijke login gebruiken is ook niet bepaald ideaal.  Al zou het wel als een ideaal aangrijpingspunt kunnen gebruikt worden om een 23 dingen verhaal voor de bezoekers op te starten.Voorlopig is het OS nog niet publiekelijk beschikbaar, maar je kan hier wel een demo downloaden die je in een virtuele omgeving kan uitproberen.  Om bij te blijven over de komende evoluties kan je je hier inschrijven.

Zie ook :  LifeHackerReadWriteWeb en TechCrunch

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris