24 februari 2014


"Mobile Connect" is een nieuw, open en universeel initiatief van Orange (France Telecom) om veilig en zonder het delen van data te kunnen inloggen op internetdiensten. Om zo een alternatief te bieden voor het inloggen via ondermeer Facebook of Google.

De SIM-gebaseerde authenticatie oplossing waarbij de vier cijfers van de pincode gekoppeld worden aan het telefoonnummer van de SIM-kaart. Zodat er kan worden ingelogd op internetdiensten zonder de gegevens over het internet te hoeven versturen.

Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van het OpenID Connect protocol. Dat SIM-kaartgegevens door de operatoren laat omzetten in een URL om zo in te loggen op de internetdiensten die de dienst  ondersteunen.

Dit vergt ook dat de SIM-kaart een stukje rom-code bevat. Iets dat sommige sim-kaart frabrikanten al hebben aangekondigd standaard te zullen gaan toevoegen. Een technologie die voordien al bestond bij verschillende aanbieders, maar die dit elk voor hun eigen domein aanboden.

De uitrol zal na reeds lopende proefprojecten in Frankrijk tegen einde 2015 gebeuren in de landen waar het een speler op de markt is. Al is de kans groot dat het tegelijkertijd ook door andere operatoren zal worden uitgedragen. Daar dit initiatief door een heel consortium van mobiele operatoren gesteund wordt.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris