12 april 2012New York City vervangt kijkt uit om zijn telefooncellen te vervangen door, met het internet verbonden, touch-screen tablets. Daarom starten ze met een piloot project waarbij deze aanpassing op 250 cabines zal worden toegepast. Door 32-inch "smart screens", ontworpen door City 24/7, doorheen de stad te installeren. In de hoop dat dit op termijn de 12 800 outdoor cabines kan vervangen.

Deze nieuwe touch-screen tablets zullen vrij toegankelijk zijn en hun inkomen verwerven door lokale reclame te tonen. Voorbijgangers kunnen er informatie over lokale restaurants, winkels, toeristische attracties en verkeersinformatie mee te zien krijgen. Evenals een toegang tot de 311 lijn van de stad waarop klachten en informatieve vragen kunnen gesteld worden. Maar even goed kunnen dienen om veiligheidswaarschuwingen in meerdere talen te tonen.

Met de bedoeling dat gebruikers op termijn ook populaire internet toepassingen als Skype kunnen gebruiken om via het internet te bellen of hun webmail kunnen controleren. Door van deze hokjes Wi-Fi hot spots te maken zullen ook externen toestellen toegang hebben.

Een project dat de stad niets zou kosten en op termijn zelfs voor inkomsten zou kunnen zorgen. Bovendien zou het door de mogelijkheid om het proper te spuiten, zonder dat dit apparatuur zou beschadigen, kan het ook vlotter onderhouden worden.

De traditionele telefooncabines hebben hun beste tijd gehad. Het is dan ook meer een teken van de tijd dat ze geleidelijk aan uit het straatbeeld zouden verdwijnen. Zonder dat daarvoor de bestaande ruimtes hun publieke functies verliezen. Maar met toegevoegde waarden die het potentieel verruimen. Bovendien helpt het de inwoners om zich beter te vertrouwen met zulke toestellen. (cnet vialaughing squid)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris