08 augustus 2009
Google nieuws #10
Na Blogger en Gmail krijgt nu ook apps een eigen OpenID.
Bij de kalender kan je binnenkort de verjaardagen van je vrienden op een speciaal daarvoor voorziene kalender laten verschijnen die zijn informatie uit het een extra veld bij je contacten haalt.
De browser Chrome heeft nu ook skins waarmee je je browser meer naar jouw smaak kan orienteren. En via het antwoord van Google op Mozilla Weave kan je je instellingen synchroniseren. Net als je Google Bookmarks die je via een extensie kan gebruiken.
Hongkiat toont je hoe je je FeedBurner lezersaantal in een tekst vorm kan laten weergeven.
De Amerikaanse strip beurs Comic Con werd dit jaar reeds voor de 40ste keer georganiseerd. Iets dat Google via een doodle en enkele comic based sjablonen voor iGoogle viert.
Gmail heeft er een nieuwe labs feature bij die die de labels van het overzicht verbergt en zichtbaar blijft in de berichten zelf. De bedoeling is om op die manier ook op kleinere schermpjes de dienst zo werkbaar mogelijk te maken.
De kaarten dienst gaat er de mogelijkheid bijkrijgen om extra informatie over je reisweg (supermarkten, tankstations, enz.) terug te vinden. Die je integraal gaat kunnen downloaden voor off-line gebruik dankzij de niet geaffilieerde Map Buddy software.
Waarmee je bij het gebruik van die kaarten wel is een trike zou kunnen tegenkomen die de straat of minder toegankelijke ruimtes in kaart aan het brengen is. Zo kon je onlangs je stem uitbrengen voor welke locatie je in Nederland graag had laten bezoeken door dat vervoersmiddel.
Je kan voortaan ook vanaf een gewone pc of laptop je huidige locatie of latitude aangeven door een bezoekje te brengen aan de dienst en je nieuwe locatie in te geven. Op die manier hoef je niet langer verplicht over een ondersteunende gsm te beschikken om die functionaliteit te benutten.
Het zal de frequente gebruikers van de reader niet ontgaan zijn dat de dienst heel wat functionaliteiten om socialer met de gevonden content om te gaan heeft bijgekregen.
Je kan op YouTube nu ook experimenteren met filmpjes in 3D, zoals je hierboven kan zien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten