kort nieuws #4
- De manier waarop muziekliefhebbers met muziek omgaan, zorgt ervoor dat ze niet enkel nog naar het schijfje met de muziek op zoek gaan gaan, maar ook naar allerhande bijkomende informatie en interactie die je niet in of rond muziekdoosje terug kan vinden.
- Het mysterie van het Voynich manuscript, dat als de Heilige Graal van de cryptografie wordt aanzien, is een interessante verhaling van hoe er wordt omgegaan met de analyse van voorlopig nog onbegrijpbare informatie. Meer hierover in het artikel bij de bron.
- Radio vanuit de bib maken of brengen, onder het mum van doe is iets anders in je bib.
- RFID blijft populair om de zelfservice mogelijk te maken.
- Privacy ligt iedereen nauw aan het hart, maar informatie rond hoe onze privacy op Europees niveau juist georganiseerd wordt kan wel is moeilijk leesbaar en te vinden zijn. Tot ik dit artikel tegenkwam waarbij het wel lijkt alsof er een noordelijke privacy alliantie bestaat.
- Bodypainten als activiteit in de bib kan niet alleen een leuke manier zijn om je kunst collectie wat meer "in de verf" te zetten zijn.
- "De negentiende-eeuwse voormalige bibliotheek, op één na de grootste van het land, vormt samen met de oranjerie en het bijhorende koetshuis een restant van de kasteelsite de Ghellinck." De gemeente Wortegem-Petegem huist deze grote bibliotheek die wel is tot een interessante uitstap zou kunnen leiden.
- "Playstations lokken jeugd in bieb." Het zou jammer zijn indien ze dit enkel daarom doen en niet uit de overtuiging dat dit een volwaardig onderdeel is. Via games kan je ook allerhande dingen leren of in de praktijk (langs het scherm) toetsen. Ook wel erg belangrijk is dat het een ander beeld van de bibliotheek geeft. Jezelf regelmatig is heruitvinden kan nooit kwaad, want dat doet de buitenwereld ook.
- Een literair festival organiseren door dichters en muzikanten op mekaar af te stemmen. Het lijkt mij een ideale combinatie om er avondactiviteiten van te maken bij het verkorten van de dagen. Mits enige afwisseling van kortverhalen en dergelijke bijvoorbeeld.
- Maandelijkse voorleesuurtjes voor peuters en ouders aan de hand van uitgekozen thema's. Is een leuke manier om de samenwerking tussen de scholen, de ouders en de bibliotheken te versterken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten